Pension

 

Het pension van Hondencentrum Bijndelsveld bestaat uit 29 binnenkennels en grote speelweides.Hondencentrum Bijndelsveld - klompjes en laarsjes

De binnenkennels zijn voorzien van vloerverwarming, ventilatie, manden en dekens.. Omdat we gebruik maken van een warmtepomp kunnen we in de zomer koelen. Natuurlijk ontbreekt er geen vers water in de drinkbak.
In de speelweides bevinden zich extra waterbakken en als het warm weer is, zijn er poedelbaden. Er staan bomen en er worden schaduwdoeken opgehangen voor beschutting. U kunt uw hond met een gerust hart bij ons achterlaten. Uw kameraad heeft een heerlijke tijd met veel vriendjes om mee te spelen.

 

Bijndelsveld boerderij

 
 
Dagindeling pension

 

De honden worden ’s-Morgens  vroeg vrijgelaten op de speelweides. We plaatsen de honden zoveel mogelijk in dezelfde groepen.  Er wordt gekeken naar karakter, gedrag en grootte voor het bij elkaar plaatsen van de honden.

Nadat de honden hun ochtendbeweging hebben gehad is het etenstijd. Eten doet uw hond lekker rustig in zijn eigen kennel die hij, indien mogelijk, deelt met een vriendje. Na het eten krijgt uw hond verplicht drie uur rust. Dit in verband met de maagtorsie die kan optreden bij drukke bezigheden met een volle maag. Na de verplichte rustperiode mogen ze weer met z'n allen op de speelweides.

In de middag wordt er gekeken naar wat de hond individueel nodig heeft om het in het pension naar zijn zin te hebben. Voor de een betekent dat spelen met de andere honden, voor de ander even een op een aandacht, spelen of knuffelen met ons.

 

Hondencentrum Bijndelsveld - Pension
 

 

Tegen de avond krijgen ze eten en worden ze opgesloten in hun hok voor de nacht voor een goede nachtrust. Morgen staan tenslotte weer dezelfde bezigheden op het programma

 

Bijndelsveld hondjeVoeren

De honden worden twee keer per dag gevoerd met Naturis brokken aangepast aan de leeftijd, grootte en energieniveau van uw hond. Krijgt uw hond thuis vers vlees voer dan wordt dat bij ons ook gegeven. Indien uw hond op speciaal dieet staat, kan u dit voer meegeven. Voor het geven van eigen brokken worden geen meerkosten berekend.

 

Medicijnen

Is het nodig dat uw hond medicijnen krijgt, ook dit geven wij graag kosteloos aan uw trouwe viervoeter. Zorg dat de naam van de hond en de toedieningshoeveelheid op de verpakking staat en het komt allemaal goed.

 

Wassen

Uw hond wordt voordat u hem/haar komt halen altijd goed geborsteld. Indien u dat wenst, wordt hij/zij gewassen. Wij vragen u dan wel om de hond in het middaguur te komen halen zodat hij/zij in de morgen gewassen kan worden.

 Hondencentrum Bijndelsveld - klompjes en laarsjes